Día internacional de la danza 2018

Orgullosa y agradecida a las alumnas de "Dansa del Ventre" del Casal de Barri Marianao. Ni la lluvia ni los palos volantes han impedido que hayamos de nuevo demostrado lo que es capaz de hacer la Danza Tribal. Bailar las dos canciones que teníamos ensayadas y una tercera, mágicamente improvisada, y que la hemos sentido perfecta. Porque cuando improvisas es más dificil que te equivoques, y que te olvides de la coreo.
Me ha emocionado mucho abrir el evento, en que han participado otras escuelas (Fip Ball, Academia de Baile Luisa Fernando, L'Estudi Escola de Dansa, Academia Loida Grau), junto a Txelo Vidal y el resto de bailarinas, leyendo los primeros párrafos del manifiesto. Aquí va.... :)

 
Dia Internacional de la Dansa 2018

CERCAR, A LA FI

María Muñoz - Ballarina i coreògrafa. Codirectora, amb Pep Ramis, de Mal Pelo i del centre de creació L'animal a l'esquena.

"A través del cos sentim el món, entenem el que ens passa i finalment, a l'altre. El cos, atent, ens obre camins de percepció i reacciona davant el que l'envolta associant amb increïble rapidesa elements de la nostra memòria, imaginació i història.
Quan ballem, ens apropem d'una altra manera a la nostra pròpia experiència. Habitem un espai que inclou allò que veiem a primera vista però també allò que està a la perifèria de la nostra visió i, de vegades, de la nostra comprensió.

Quan ballem, escrivim amb el moviment de manera concreta i precisa. Connectem els elements fragmentats del món amb el nostre propi cos; estem en diàleg constant entre el dins -el discurs intern- i el fora.

Els grans temes ens plantegen moltes preguntes i les respostes que trobem des del cos ens permeten parlar d'altres petites coses essencials que apareixen inesperadament. En el món que vivim, sobrecarregats per un excés d'informació, ens obrim pas amb el nostre ofici i amb el llenguatge de la dansa, potser amb dificultat però amb una estranya força.

Quan ballem, tenim la voluntat d'oferir gestos precisos que interroguin la realitat. Intentem moure'ns sense concessions cap a un lloc que exposi la nostra vulnerabilitat i al mateix temps la nostra capacitat de crear.

La dansa és una vivència física immediata, però la seva poesia és afortunadament complexa i expandida en el temps. És la urgència de començar a somiar sentida en el cos, és el moviment que emergei.x amb força, són les imatges que es precipiten buscant un context que les animi, és el silenci, és l'aquí i ara.

Benvinguts tots. Ballar ens ajuda a pensar d'una manera diferent. Ballar ens permet treballar amb habilitats i limitacions, connectar el cos amb la imaginació i buscar a la fi, un espai de llibertat."


Comentarios

Entradas populares